Nu startar renoveringen av The Block

Solna, Sweden 24/03/20

Den här veckan startar renoveringen av kontorsfastigheten The Block i Solna. Genesta har valt att samarbeta med konceptutvecklarna Whyte & Lilja för att både förhöja och förnya fastighetens arkitektoniska egenskaper. Caroline Lilja, vd. berättar här om tankarna bakom konceptet.

The block lobby

Hur vill ni beskriva stilen som lobbyn får?

Lobbyn ska kännas välkomnande och representativ och rent stilmässigt har vi valt att inspireras av byggnadens ursprung. Vi bevarar och förstärker dess unika karaktär som till exempel återspeglas i tegelgolvet, men adderar en organisk känsla genom varma kulörer, metaller, textilier och växter för att skapa en inbjudande atmosfär.

Beskriv kort helhetskonceptet?

För många utgör The Block antingen en historisk arkitektonisk ikon, eller en modern levande hubb och mötesplats. Vi har försökt väva samman de två i en stark och sammanhållen identitet som betonar byggnadens brutalistiska karaktär - The Block - men också tillföra mjukare och praktiska värden. Målet har varit att skapa ett sammanhängande koncept i de gemensamma utrymmena - en miljö som man trivs i och med funktioner som förenklar vardagen.

The Block Cykelrum

Vad händer i garaget?

Ytan har omdisponerats för att rymma praktiska funktioner, såsom omklädningsrum med låsbara skåp, dusch och WC, samt ett cykelrum med generöst antal cykelparkeringar och en quick-fix station för reparationer och underhåll.

Från en interiörarkitekts perspektiv, vad har varit roligast med att jobba med The Block?

Att få arbeta med en byggnad av så högt kulturhistoriskt värde som The Block är självklart väldigt spännande, likaså utmaningen i att förhöja och förnya – utan att tappa det som är så karaktäristiskt för fastigheten.

The Block Omklädningsrum